Arkadaşlar çok ilgilenemiyorum kusura bakmayın. Yazmak istediğim kartlar var ama bir türlü geçemiyorum başına.

9 Ağustos 2011 Salı

Al Gore

Oyunda kartların sınıflandırmaları var. Kartın sol üst köşesine bakarsanız bu da bir şahıs kartıdır. Yani resimde gördüğümüz abimiz gerçek bir kişidir. İsmi de gördüğünüz üzere Al Gore. Tabiki de bu kartlardan birine konu olan birinin masum bir Amerikan vatandaşı olmasını bekleyemezdik. Al Gore direk olayın içinde ve üst makamda olan birisidir veya kukladır. 1992 yılındaki seçimlerde Bill Clinton'un yardımcısı adayı oldu ve seçimi kazanarak başkan yardımcısı oldu. Bill Clinton'ın 8yıllık başkanlık döneminin dolmasından sonra başkan adayı olarak seçimlere katıldı. Tartışmalı seçimlerden sonra Bush'a kaybetti. Bundan sonra ekolojik konular hakkında araştırmalara başladı. Konferanslar verdi. Bir de Uygunsuz Gerçek adında belgesel yaptı. Al Gore 12 Ekim 2007 tarihinde Norveç Nobel Komitesi tarafından 2007 Nobel Barış Ödülü'nü Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli ile paylaşmaya uygun görüldü. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından kutlanan Al Gore ödülünün tamamını ABD'deki İklim Koruma Birliği adlı bir örgüte bağışlayacağını açıkladı. Kendisi bu örgütün kurucularından biri ve başkanıdır. Örgütün amacı küresel ısınmayla ilgili çalışmalar yapmak, halkı bilinçlendirmektir.
Gelelim kartın ne anlama geldiğine. Açıklamada herhangi bir çevreci grubu kontrol etmek için kullanılacağı yazıyor. Zaten dediğim gibi İklim Koruma Birliği'nin başkanıydı. Peki bu insanların küresel ısınmaya karşı önlem almasının veya halkı bilinçlendirmesinin bize ne zararı var? Doğanın kirlenmemesi için gönülden çalışan Al Gore'un himayesindeki bu insanların bize ne zararı var? Hiçbir zararı yok. Beşiktaş meydanda sizi Greenpeace'e bağış yapmanız için ikna etmeye çalışan insanların size ne zararı olabilir? Çoğu parasını kazanmaya çalışan üniversiteli arkadaşlarımız. İşte Al Gore'un olaya dahil olacağı nokta burası. Onun için çalışan ve ona inanmış insanlar gerçekten çevreci insanlardır. Fakat farkında olmadan Al Gore'a prestij kazandırmaktalar. Yani kısacası Al Gore'un bu sözde çevreci tutumu tamamen seçim politikasıdır. Bu adamların önemsediği şeyler sadece itibar ve paradır. Ali Ağaoğlu'na göre de kendisi çevre dostu bir insandır..

Ha bir de resmi yorumlayabilirim :) Olayın farkında olan ağaç sanki bizim çevreci abimize "Çek ellerini ikiyüzlü" bakışı atmıyor mu? :) İşin şakası tabi, resimin tek bir anlamı var; Al Gore'un seçimlere tutunması ancak ağaçlara tutunmasıyla olabilir.

Edit: Bir yerde karşılaştığım yazı:
Eski ABD Başkan Yardımcısı ve ABD Başkan adaylarından Albert Gore dünyada ün yapmış, "Dengeli Dünya: Ekoloji ve İnsan Ruhu" adlı kitabını yayınlamıştı. Gore'a göre insanlık için en mükemmel din, filozof Teilhard de Chardin'in öğrettiği gibi dünyanın ana dini; diğer bir deyişle "Yeni Çağ İnanışı"ydı. Bu bağlamda Al Gore, tam anlamıyla bir "Yeni Çağcı"ydı.
Bir Cizvit papazı olan De Chardin'in "Yeni Çağ Gizemciliği" öylesine aşırı ağırlıktaydı ki; Vatikan bile ona karşı çıkmakla yetinmemiş, bir de onu azarlamıştı. Al Gore, "Doğa, her şeyiyle Tanrı"dır diyordu ve tam bir İlluminatici olarak "küresel bir rol"e soyunuyordu. İlluminati'nin temel stratejisi, "Ardo Ab Chao"dur. Yani kaos, boşluk yaratır. Boşluktan sonra düzen gelir. 

1 yorum: