Arkadaşlar çok ilgilenemiyorum kusura bakmayın. Yazmak istediğim kartlar var ama bir türlü geçemiyorum başına.

11 Ağustos 2011 Perşembe

Sübliminal Mesajlar

Bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara “subliminal” adı verilir. Genel olarak “bilinçaltına yönelik gizli mesajlar olarak ifade edebiliriz. Kişinin bilinçaltına ‘’subliminal’’ mesaj göndermenin birçok yolu bulunuyor.
Bunlardan en çok kullanılanları : 
1. Dijital ses dosyalarına gizlenen işitsel yolları.
2. Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema ya da televizyon görüntüsü yoluyla şuur-altına itilen 25. kareler. Fight Club izleyenler bu tekniği daha iyi bilirler.
3. Reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelikteki görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlar.

Sübliminal mesajlar illuminatinin en sevdiği olaydır. Filmlerde afişlerde dizilerde kısacası görsel ve işitsel her şeyde karşınıza çıkar bunlar. Ama farkedemezsiniz. Çünkü gözün göremeyeceği şekilde ayarlanmışlardır. Fakat beynimiz bunları yorumlayabilir. Çoğunuz duymuşsunuzdur; Coca Cola televizyonda 25.kare tekniğini kullanarak insanların beyinlerinde Cola içme isteği uyandırarak satışlarında büyük bir artış sağlamıştır. Sonradan yasaklansa da şu anda kullanılmadığından emin olamayız.

Bunu neden yapıyorlar derseniz, Cola örneğinde olduğu gibi bilinçaltımızın eğiliminden faydalanarak dikkat çekmek, kazanç sağlamak için yapıyorlar. Genelde "sex" kelimesini kullanıyorlar. Neden sex? Cinsellik, insanlardaki temel ihtiyaçlardan biridir. Temel ihtiyaç olmasının yanında, insanları en fazla ve kolay şekilde etkileyebilen bir şeydir. Şöyle düşünün, açsınız ve burnunuza en sevdiğiniz yemeğin kokusu geliyor. Aklınıza açlığınız ve o yemek gelir değil mi? İşte bunu da bu şekilde düşünün. Yani siz oradaki "sex" yazısını görmüyorsunuz, ama beyin görüyor ve bilinçaltına itiyor. Zaten sizin temel ihtiyaçlarınızdan biri. Birazdan örnek olsun diye resimler koycam zaten anlarsınız. 

En kötüsü de sübliminal mesajları en çok çizgi filmlerde kullanıyorlar. Böylece evde bütün gün çizgi film izleyen çocuklarımız tam istedikleri gibi psikolojisi bozuk bir şekilde yetişiyor. Türkiyede aşırı olmasa da avrupada ilişkiye girme yaşı gittikçe düşüyor.
Illuminatinin bir başka ve önemli amacı da bu sübliminal mesajlarla insanları kendi amaçlarına alıştırmak. Bakın zaten alttaki kartta açıkça kendi sembollerini her yerde nasıl kullandıklarını belirtmişler.


Örnek resimlere geliyorum. Google'dan ufak bir araştırma yaparsanız forumlarda istemediğiniz kadar resim bulabilirsiniz. 


Duvardaki çıplak kadın resmini gördünüz umarım.


Walt Disney yapımlarında çokça sübliminal mesaj bulabilirsiniz. Walt Disney'in 33.dereceden mason olduğunu düşünürsek zaten şaşırtıcı bi olay değil.




6 yorum:

  1. Çok güzel açıklamışssınız tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Sikko'dan daha iyisin bence adamım.

    YanıtlaSil
  3. Subliminal mesaj konusuna çarpıcı bir örnek vereyim,

    Bu işin baş mimarı iblisin kendisidir. Bu mesaj tekniğinde amaç sen farketmeden bilinçaltına yerleştirmek ve sanki senin şaahsi düşüncen/arzunmuş gibi dışa çıkmasını beklemek/sağlamak.
    İnsaanlara bir seyi yapmasını söylediğinde, o şeyi yapma olasılığı düşüktür ama onun kendi düşüncesi olduğuna ikna edersen ki insnlar kendi düşüncesine değer verir o zaman yapar. Bunun değişik versiyonuyla iblis/şeytanlar işitsel yolla bunu yapıyorlar (fısıldamak) ama insanın işitme sınırlarının dışında bir frekansla yapıyor bunu. Cin şytanı işitsel metdla (fısıldama) İnsan şeytanları ise görsel metodla (sinema ve televizyon) yapıyorlar bunu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sefer Darıcı'nın Subliminal İşgal tavsiye olunur

    YanıtlaSil